Stigao je novi update za tvoju karijeru

Dugo se već tražiš na tržištu rada i pokušavaš pronaći pravi put za sebe i svoje ambicije? Zanima te programiranje i web dizajn, imaš bezbroj ideja za razvoj aplikacija, ali ne znaš otkud krenuti? Pridruži nam se na osposobljavanju za Junior Developera! Upisi su otvoreni do 23. rujna 2018.

Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developere nastavak je uspješne suradnje iz 2017. godine, kada je provedena pilot edukacija s 20 polaznika iz cijele Hrvatske (već nakon tri mjeseca njih je 10 započelo svoju karijeru u IT sektoru!). Sada je vrijeme da svoju izdržljivost i motivaciju testiraš i ti – stigao je novi update za tvoju karijeru.

Radi se o intenzivnom programu osposobljavanja u trajanju od 318 sati kroz koje možeš razviti svoje programerske i poslovne kompetencije, te u posljednjem mjesecu osposobljavanja zajedno s kolegama surađivati na projektnom zadatku koji će vam zadati potencijalni poslodavci (popis IT tvrtki vidi ovdje). Edukacija počinje 26. studenog 2018., a odvijat će se svakim radnim danom (pet dana u tjednu, uz stanku za novogodišnje blagdane) sve do 1. ožujka 2019. godine. Pogledaj kalendar. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na minimalno 80% aktivnosti.

Uvjeti za upis u osposobljavanje

Program je namijenjen isključivo nezaposlenim osobama državljanima Republike Hrvatske, koje svoj status mogu dokazati potvrdom o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti. Osim toga, važno je ispuniti online prijavnicu kojoj je potrebno priložiti navedenu potvrdu ili izjavu te životopis i kopiju osobne iskaznice.

Predznanje iz programiranja nije potrebno za uključivanje u osposobljavanje, no očekujemo osnovna informatička znanja te dobro poznavanje engleskog jezika (razina B1).

Mogućnost pohađanja programa imaju samo kandidati koji prođu tri kruga selekcijskog postupka: provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, test logičkog razmišljanja i završni razgovor, koji će djelomično biti na engleskom jeziku. Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.

Trošak osposobljavanja pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda. Edukaciju provode Centar tehničke kulture Rijeka (programerske vještine) i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (poslovne vještine). Osposobljavanje završava Demo danom na kojem polaznici predstavljaju rješenja svojih projektnih zadataka te imaju razgovore s poslodavcima 1 na 1.