Prvi ciklus upisa već krajem kolovoza, još veći odaziv poslodavaca

Projekt Bootcamp IT polako se zahuktava sa svojim aktivnostima. Nakon početnih administrativno-pravnih aktivnosti, partneri su počeli sastančiti, planirati aktivnosti i dogovarati suradnje. Utvrdili smo datume za održavanje upise u prvi ciklus osposobljavanja za Junior Developera. Upise ćemo otvoriti 20. kolovoza, a bit će otvoreni do 23. rujna. Prvi ciklus osposobljavanja trebao bi početi 26. studenog 2018. i trajati do 1. ožujka 2019.

Započeli smo i komunikaciju s poslodavcima iz IT sektora s ciljem ostvarivanja suradnje u projektu Bootcamp IT. Pozdravljaju našu inicijativu i žele nam se pridružiti. Za sad se u ispitivanje potreba poslodavaca iz IT sektora uključilo 15 poslodavaca od kojih će se većina uključiti i kasnije u program osposobljavanja za Junior Developere kao mentori na projektnom zadatku. U ispitivanju želimo dobiti jasne smjernice o tome kakve zaposlenike traže, s kojim znanjima i vještinama i za kakve poslove.

Projekt Bootcamp IT smo predstavili i na sastanku Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije pred predstavnicima članica istoga na sastanku održanom 6. srpnja 2018. u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Rijeka. Predstavnici članica LPZ-a istaknuli kako se kod projekta Bootcamp IT radi o primjeru dobre prakse u području suradnje obrazovnog sektora, donositelja odluka i poslodavaca.