Produžene prijave za upis u drugi ciklus osposobljavanja za Junior Developere Bootcamp IT!

Dajemo vam još tjedan dana za upisi u drugi ciklus osposobljavanja za Junior Developere u sklopu projekta Bootcamp IT. Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe, bez obzira na spol ili dob, i to do  nedjelje, 20. siječnja 2019. do ponoći. Više informacija možete pronaći ovdje.

Zašto se prijaviti? Zato jer IT sektor stalno raste, a radnici su traženiji no ikad prije.

Developeri otvorenih sustava, programeri i administratori baza podataka najtraženija su zanimanja u Hrvatskoj i Europi prema portalu Mojposao.hr, a IT tvrtke zaposlenike traže već na fakultetima. Prema podacima koje je objavila Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta, 50% radnih mjesta u Hrvatskoj se otvara upravo u IT sektoru, a prosječna neto plaća devepolera iznosi 8,000.00 kuna. Početkom 2018. godine, u IT sektoru, zaposleno je bilo ukupno 33.000 osoba. Ovaj sektor je u proteklih deset godina stvorio 7.000 novih radnih mjesta, 9 milijardi eura dodane vrijednosti i skoro 6 milijardi eura izvoza. Zahvaljujući takvim stabilnim trendovima može se izračunati da ovaj sektor ima potencijal u Hrvatskoj kreirati čak i do 18.000 radnih mjesta te dodatnih 13 milijardi kuna prihoda u sljedećih 10 godina. Broj oglasa za IT stručnjacima u Hrvatskoj raste stopom od 10 do 12% godišnje. Potražnja za softverskim inženjerima i programerima tj. developerima je eksponencijalno porasla i sada oni čine više od dvije trećine ukupno izraženih potreba poslodavaca.

Projekt Bootcamp IT, je usmjeren brzom osposobljavanju Junior Developera, početnoj programerskoj poziciji u IT tvrtkama. Edukacija je utemeljena  na potrebama IT poslodavaca u Primorsko-goranskoj županiji, očekuje se da će se nakon njega zaposliti najmanje 40% polaznika projekta.