Održan Demo dan drugog ciklusa europskog projekta Bootcamp IT

Prostor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci ponovno je ugostio Bootcamp IT Demo dan. Polaznici drugog ciklusa europskog projekta Bootcamp IT danas su predstavili svoje projekte te imali priliku razgovarati s potencijalnim poslodavcima na organiziranim 1 na 1 sastancima.

Projekti na kojima su radili su raznoliki: izrada web shopa, mini društvena mreža Reposter, web platforma za prijavu komunalnih problema te You Go, rent-a-car aplikacija. Nakon predstavljanja ideja organizirani su 1 na 1 sastanci između polaznika i poslodavaca iz IT sektora koji su uključeni u program.

Bootcamp IT je tromjesečni program brzog osposobljavanja za junior developere, startnu radnu poziciju u rastućem IT sektoru. Projekt je bio podijeljen u dva ciklusa intenzivnog osposobljavanja za junior developere. Svi polaznici prošli su zahtjevan proces selekcije te, po ciklusu, samo 21 osoba imala je priliku ući u program. Polaznici osposobljavanja dolaze iz cijele Hrvatske, a program koji prolaze jedinstven je u Hrvatskoj i izrađen u suradnji s poslodavcima partnerima projekta.

Prva dva mjeseca polaznici su učili o programskim jezicima, rješavali su razne zadatke i počinjali programirati, a zadnji mjesec su se dijelili u grupe. Svaka grupa dobila je zadatak od poduzeća te izradila program i aplikaciju. Poduzeća su dodatno poduprli buduće junior developere na način da su im omogućili mentorsku podršku.

Trošak osposobljavanja Bootcamp IT pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda kroz istoimeni projekt, a u projekt će do njegova kraja biti uključeno 42 nezaposlene osobe. Projekt zajedno provode Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, Primorsko-goranska županija i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.