Europska sredstva za osposobljavanje za Junior Developere

Nakon uspješne suradnje u 2017. godini na pilot projektu brzog osposobljavanja za Junior Developere kojj je financijski podržala Američka ambasada, partnerski konzorcij (Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka, Primorsko-goranska županija te Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci) prijavio je u srpnju 2017. nastavak projekta na natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III iz Europskog socijalnog fonda.

Početkom 2018. godine razveselila nas je vijest da je projekt izabran za financiranje, a Ministarstvo rada i mirovinskog sustava 4. svibnja 2018. donijelo je odluku kojom je utvrđeno da je projektu  dodijeljeno 963.135,36 HRK, uz 100% sufinanciranje Europske unije. Samo nekoliko tjedana kasnije, 17. svibnja, potpisan je ugovor o provedbi te smo započeli s aktivnostima.

Ono što nam predstoji jest istraživanje tržišta rada u Primorsko-goranskoj županiji te dva ciklusa intenzivnog osposobljavanja za Junior Developere u koje ćemo uključiti 42 nezaposlene osobe koje će tijekom osposobljavanja imati priliku surađivati s potencijalnim poslodavcima iz IT sektora. Nadamo se da ćemo novim ciklusom ove edukacije imati još bolje rezultate što se tiče zapošljivosti polaznika  – u samo nekoliko mjeseci po izlasku iz lanjske edukacije polovica je započela svoju karijeru u IT sektoru.